Çocuklarımızın kendi kendine yemek yeme alışkanlığı kazanması, dengeli ve doğru beslenmenin önemini kavrayabilmeleri en önem verdiğimiz yaklaşımlarımızdan biridir. 
 
Bu hedefi gerçekleştirirken dikkat ettiğimiz unsurlar : 
 
− Okulumuzda öğrencilere hergün üç öğün verilmektedir. Sabaha Kahvaltısı, Öğle Yemeği, İkindi Kahvaltısı.
− Öğünlerimizde verilen tüm yiyecekler okulumuzun mutfağında pişmekte, hazır gıda kesinlikle verilmemektedir.
− Yemek menümüz dikkat ve titizlikle, günlük öğünde alınması gereken vitamin, protein ve karbonhidrat dengeleri dikkate alınarak hazırlanmaktadır.
− Haftalık dağılıma mutlaka dikkat edilmektedir.
− İkindi kahvaltılarında hergün mutlaka mevsim meyveleri bulunmaktadır.
− Hazır meyve suları kesinlikle kullanılmamakta, mevsime göre okul bahçemizden toplanan meyvelerden komposto hazırlanmaktadır.
− Sebze ve meyve alışverişlerimiz günlük olarak yapıldığından öğrencilerimize taze olarak servis edilmektedir.
− Tüm ürünler güvenilir ve bilinen markalardan seçilmektedir.
− Yemekhanemiz aydınlık ve ferahtır.
− Öğle yemeğinde tüm yaş grupları ayrı ayrı yemek yemektedir.
− Yemeklerimizin hijyenik bir ortamda hazırlanması için, mutfağımızdaki hazırlama ve pişirme üniteleri özel çelik ekipmanlardan oluşturulmuştur.
− Kahvaltılarda organik yumurta, tam buğday ekmeği veya çavdar ekmeği, günlük cam şişe süt, aşçımızın okulda yaptığı reçeller, kuru kayısı, ceviz gibi sağlıklı gıdalar kullanılmaktadır.
− Yemeklerimizde sadece kırmızı et kullanılmaktadır.
− Yoğurtlarımız günlük sütlerden mayalanarak okulumuzda yapılmaktadır.
− Okul menüsü dışında çocuklara herhangi bir yiyecek verilmemektedir.